Friday, February 13, 2015

Silent Relationship.

Assalamualaikum dan Hi !

Silent Relationship.

Bapak arhh dugaan. Ingat senang ? Hahaha. Tapi silent tak silent sangat la. Ada jugak kadang post gambar kat ig. (Tapi kena pastikan tak nampak muka dia) kadang dah upload, padam balik. Hahaha. Tupun atas perbincangan bersama. Kat fb pun dah tak post gambar berdua. Masa muda dulu ada laa, tapi dah delete. Hahaha. Sekarang nie main tag2 post jelaa. Hehehe.

Kata dia;
Jangan menunjuk sangat apa yg kita rasa, apa yg kita ada. Biar kita bahagia antara kita je. Lain lah dah kahwin. Ada excuse to show. Tapi sikit je.

Kadang tanya jugak. "Tak sayang eh ?","Kenapa nak sorok2?". Sampai boleh bawak gaduh seminggu kot. Hahaha.

 The end aku paham.

Tak tunjuk kat media sosial bukan lah tak sayang. Tapi jaga hati ramai pihak. Kalau die tunjuk sweet dengan aku dekat sosial media, tak semua yang akan suka. Mesti ada yang menyampah. Plus, fb bukan hanya untuk kawan. Tapi ada saudara dan keluarga. Respect. Jaga maruah. Lagi2 dekat mak. Anak tunjuk sweet dgn kekasih hati, effort sane sini. Tapi untuk mak sendiri ? Tak ke kecik hati mak tu. Walaupun mak takkan bersuara dengan apa yg dia rasa. And I know, bukan senang jadi anak lelaki.

Biasalah, perempuan specially aku sendiri. Berfikiran agak singkat. Adakala bijak dan kadang kurang bijak. Hahaha.

Regards,
Kaka Halim.